Порошенко заявив, що Савченко скоро звільнять

Дата: 12 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Українську льотчицю, члена ПАРЄ, народного депутата Надію Савченко, яка перебуває у московському СІЗО за звинуваченням у причетності до загибелі російських журналістів під Луганськом, скоро звільнять.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко після закінчення переговорів “нормандської четвірки” в Мінську з врегулювання конфлікту в Донбасі, передає “Радіо Свобода” з посиланням на Reuters.

У СІЗО Савченко оголосила голодування на знак протесту проти незаконного арешту і тримає його вже два місяці. Адвокати Савченко подали заяву до Європейського суду з прав людини з проханням терміново прийняти “попередні заходи” для розгляду її справи. У документі вони просять суд вплинути на Росію через загрозу здоров’ю та життю Савченко.

Як повідомляють “РИА Новости“, Савченко можна звільнити безліччю різних способів: від офіційної амністії до визнання помилки слідства. Про це заявив виданню її адвокат Микола Полозов. Також може бути проведено обмін у форматі “всіх на всіх”.

Коментуючи заяву Петра Порошенка про те, що в ході мінських переговорів сторони домовилися про звільнення льотчиці, її адвокат сказав: “Я дуже радий, що такої угоди досягнуто. Ми побачимося з нею сьогодні, в крайньому випадку завтра і детально це обговоримо“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter