Порошенко таки підпише недосконалий закон про Національну поліцію

Дата: 27 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко найближчими днями збирається підписати закон про Національну поліцію.

Про це президент сказав в інтерв’ю телеканалу СТБ, повідомляє прес-служба Петра Порошенка.

“Поліцейські отримають потужне законне забезпечення, фундамент своєї діяльності щодо продовження реформи”, – сказав глава держави. При цьому він зазначив, що закон містить речі, які його не до кінця влаштовують, і їх варто змінити.

“Їх буде викладено у пропозиціях до парламенту. Національна поліція має бути деполітизована. Ми маємо захистити поліцейських від будь-якого впливу політичних сил”, – сказав президент.

Петро Порошенко зауважив, що Кабінет Міністрів, який є політичним органом, має призначати керівника Національної поліції, а решту призначень має робити керівник поліції. Він не виключив призначення на цю посаду іноземця.

“Досвід тих іноземців, яких ми залучаємо до проведення реформ, поки що є достатньо позитивним”, – зауважив Петро Порошенко.

Як відомо, раніше правозахисники розкритикували закон про Національну поліцію як такий, що містить низку недоліків. Законодавча ініціатива передбачає, що МВС буде вести 18 баз даних, а його співробітники матимуть безперешкодний доступ до інших 20 державних реєстрів. Законопроект дозволяє службовцям збирати відбитки пальців в адмінзатриманих, безпідставно зупиняти громадян для перевірки документів, а також порушувати право приватної власності у випадку, якщо співробітник поліції запідозрить громадянина в майбутньому порушенні закону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter