Порошенко розглядає військово-медичну доктрину України

Дата: 30 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко розглядає військово-медичну доктрину України.

Про це повідомив голова військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги, заступник міністра оборони України Юрій Гусєв.

“Військово-медична доктрина розроблена. Вона розглядалась НАТО. Висловлені певні зауваження, пропозиції вже враховані. На сьогодні вона погоджена Кабміном й передана на затвердження Верховному Головнокомандувачу України – Петру Порошенко”, – цитує слова Юрія Гусєва кореспондент Центру інформації про права людини.

Тим часом голова комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець каже, що наступного року комітет має внести у Верховну Раду низку законопроектів.

“Перше слухання вже пройшов закон про повернення військового обов’язку лікарям та медичним працівникам. Для цього в Україні мають повернутись військові кафедри, а у медичних вишах мають створити бази навчання на нових програмах, а не на тих, які були після Другої світової війни”, – каже радниця президента Ольга Богомолець.

За її словами, в Україні мають організувати курси й тренінги з парамедицини (екстренна долікарська медична допомога – ред.), які будуть обов’язковими для навчання усіх поліцейських та пожежників. У новому році закон про екстрену медичну допомогу оновиться нормами щодо забезпечення парамедицини.

“Має відбутись оновлення табельного оснащення спеціальними аптечками домедичної первинної допомоги у поліцейських, пожежників й співробітників МНС України”, – додала Ольга Богомолець.

Як раніше повідомляли автори звіту АЦ DAU “Перспективи окупованого Донбасу”, функцію забезпечення зони АТО ліками, питною водою та належними санітарними умовами виконують волонтери і міжнародні організації, а не влада.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter