Порошенко підписав закон про соцзахист постраждалих в АТО резервістів

Дата: 04 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав закон про соціальний захист резервістів, які постраждали в результаті участі в АТО, і членів їхніх сімей (№1080-VIII).

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

“Законом передбачається, що пенсійне забезпечення резервістів, які стали інвалідами … під час безпосередньої їх участі в антитерористичної операції та членів сімей резервістів, які загинули з таких же причин, здійснюється у порядку та на умовах, установлених законодавством для військовослужбовців відповідних посад та членів їх сімей”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, люди з інвалідністю I і II групи, яка настала в результаті поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих за участі в АТО, визнаються ветеранами військової служби.

Також законом встановлюється, що служба у військовому резерві під час безпосередньої участі в АТО або забезпечення її проведення буде зараховуватися до вислуги років для призначення пенсії.

“Положення цього Закону поширюються на резервістів, які безпосередньо брали (беруть) участь в антитерористичній операції, після набрання чинності Указом Президента України від 14 квітня 2014 року №405 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”, – наголошується в повідомленні.

Відповідний закон №1080-VIII був прийнятий Верховною Радою України 12 квітня 2016 року. Він набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter