Порошенко підписав закон про реформування друкованих ЗМІ

Дата: 27 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав закон про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Верховна Рада 24 грудня ухвалила закон з урахуванням пропозицій президента щодо збереження під час реформування не лише назви, тематичної спрямованості, а й мови видання.

“В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення. Відповідно до Конституції, держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. В країні також гарантується вільний розвиток, використання і захист мов національних меншин”, – йшлося в зауваженнях Президента.

Законодавча ініціатива передбачає вихід держави та місцевих органів влади зі складу засновників ЗМІ та трансформацію цих видань у суб’єкт господарювання.

За задумом авторів закону, документ має, зокрема, обмежити вплив органів державної влади на редакції друкованих ЗМІ, сприяти зведенню до мінімуму їх використання з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян.

Як повідомлялось раніше, за словами юриста Незалежної медіа-профспілки України, Глухівська міська рада на Сумщині вийшла за межі своїх повноважень, надавши право спеціальній комісії перевіряти діяльність газети “Народна трибуна”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter