Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту рідних Небесної Сотні

Дата: 23 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Зміни не поширюватимуться на сім’ї спецпризначенців МВС, військовослужбовців Внутрішніх військ, Збройних Сил та інших формувань.

Як повідомляє сайт президента України, Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо посилення соціального захисту родин Небесної Сотні”, прийнятий Верховною Радою 6 жовтня.

У повідомленні зазначено, що закон спрямовано “на забезпечення належного рівня соціального захисту та гарантій сім’ям осіб, які віддали життя, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України”.

Закон передбачає надання соціальних пільг та гарантій (надання пільг з оплати комунальних послуг, встановлення підвищених пенсій тощо) членам сімей тих, хто загинув або помер внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності.

Ці законодавчі зміни не поширюватимуться на сім’ї спецпризначенців МВС, військовослужбовців Внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших формувань.

Закон набуде чинності через місяць з дня його опублікування.

Нагадаємо, керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк зазначав, що слідчі, які розслідують злочини, скоєні під час Євромайдану, постійно наштовхуються на різні перешкоди з боку нинішніх правоохоронців, колишніх “беркутівців”, їхніх представників та навіть суддів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter