Порошенко підписав указ про демобілізацію

Дата: 07 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Звільняються військовослужбовці, що були призвані під час мобілізації на особливий період. Також до червня продовжено строки проведення чергових призовів та звільнення в запас.

Про це повідомляє офіційний сайт голови держави.

Указом Президента України №254/2015 від 6 травня 2015 року звільняються в запас військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 6 травня 2014 року № 454 “Про часткову мобілізацію”.

Міністерство оборони, МВС, СБУ, Адміністрації Державна прикордонна служба, Державна спеціальна служба транспорту України мають провести звільнення військовослужбовців у визначені терміни, перевезення звільнених військовослужбовців до місць перебування і забезпечити їх комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час переміщення до місць перебування.

Крім цього, Петро Порошенко підписав Указ про внесення змін до Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88, який продовжує строки проведення чергових призовів та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році з травня на червень.

Нагадаємо, правозахисник Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк розповів, що система надання статусу учасника бойових дій працює із значними затримками, та наголосив на тому, що існує різниця між довідкою про статус учасника бойових дій та довідкою, яка свідчить про участь в АТО. Ця плутанина, на думку експерта, збиває людей з пантелику і робить процес оформлення документів тривалішим.

Нещодавно громадські організації представили брошуру для військових АТО та їхніх рідних – у виданні “Пільги та гарантії для учасників антитерористичної операції” розкриваються питання отримання статусу учасника АТО, посвідчення “Учасника бойових дій” та “Інваліда війни”, зазначені контактні дані, гарячі лінії громадських організацій та ініціатив для військових, а також державних органів України.  

Також в Україні працює багатоканальна гаряча лінія для надання безкоштовної юридичної допомоги бійцям АТО за телефоном: 0 800 30 00 21. Лінія працює з 8:00 до 20:00 без вихідних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter