Порошенко остаточно програв Зеленському в справі щодо оприлюднення плівок Медведчука

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Велика палата Верховного Суду вирішила внести зміни лише до мотивувальної частини рішення Верховного Суду в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, які відмовилися розглядати позов експрезидента Петра Порошенка. Той вимагав зобов’язати журналістів проєкту Bihus.Info та чинного президента Володимира Зеленського оприлюднити записи телефонних розмов Віктора Медведчука.

Про це йдеться в постанові суду. 

Справа стосується записів розмов Медведчука за 2014–2017 роки, які стали основою для чотирьох серій журналістського розслідування. Це понад 30 годин розмов із кремлівськими посадовцями та функціонерами й російськими бойовиками з окупованих частин Луганщини та Донеччини. 

Сам політик-утікач називав плівки “сфабрикованими”.

Юристи Порошенка звинувачували журналістів у перемонтуванні аудіозаписів, а також у маніпуляціях із хронометражем, а саму публікацію називали “керованою з президентського офісу і виконаною Bihus.Іnfo акцією, спрямованою не проти Віктора Медведчука та його співрозмовників, а виключно проти основного політичного опонента Зеленського – Петра Порошенка”.

У позові просили суд зобов’язати медійників оприлюднити всі записи в первісному вигляді й визнати протиправним приховування їх від суспільства. Журналіст Денис Бігус у коментарі “Детектору медіа” зазначив, що в заявах адвокатів Порошенка немає “жодної юридичної сторони”, та додав, що все, що мають журналісти, вони виклали у відкритий доступ. 

Рішення Великої палати Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що торік після публікації журналістів поліція припинила охорону маєтку Віктора Медведчука під Києвом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter