Поплічниці Аксьонова, яка готує дітей з Криму до війни з Україною, повідомили про підозру у колабораціонізмі

Дата: 05 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Ані Григорян – поплічниця очільника окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова, яка готує дітей з півострова до війни з Україною, отримала підозру у колабораційній діяльності (заочно).

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Ані Григорян отримала підозру СБУ Ані Григорян. Фото з відкритих джерел

Підозрювана обіймає посаду заступниці очільника окупаційного “комітету молодіжної політики Криму”, на яку її призначили за особистої протекції Аксьонова в листопаді 2022 року.

На своїй посаді Григорян публічно закликає кримських школярів готуватися до війни проти України та вступати до російських військових училищ. Зокрема, з такими закликами вона виступала перед учнями у Форосі на шкільних зборах восени цього року.

Також фігурантка очолює так званий “центр військово-патріотичного виховання “Авангард”, створений окупантами на півострові. Там російські інструктори навчають місцевих старшокласників тактиці ведення бою та проводять з дітьми вогневу підготовку із застосуванням різних зразків стрілецького озброєння.

Водночас дітей піддають ідеологічній “обробці”, щоб сформувати вороже ставлення до України й підготувати до участі у бойових діях.

Щоб примусово залучити дітей до “Авангарду”, підозрювана дає прямі вказівки директорам шкіл і проводить відповідну роботу з батьками.

Григорян заочно повідомили про підозру за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення.

Оскільки Григорян перебуває на окупованій території, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Нагадаємо, що в грудні минулого року заочно про підозру у державній зраді повідомили так званій “заступниці голови ради міністрів” з окупованого Криму Олені Романовській.

2023 року в Україні вже ухвалили перший вирок за мілітаризацію дитинства у Криму. Так, 10 років позбавлення волі заочно отримав керівник севастопольського підрозділу “юнармії” Володимир Коваленко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter