Понад сім тисяч переселенців попросило Мінсоцполітики відновити соцвиплати

Дата: 06 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Понад семи тисяч переселенців попросило Мінсоцполітики відновити соцвиплати.

Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики Віталій Мужчинін, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

“За відновленням соціальних виплат звернулись 7,5 тисяч переселенців. Відновлено виплати 25% з цієї кількості”, – сказав він на розширеному засіданні Комітету з питань прав людини, де заслуховується реалізація рекомендацій парламентських слухань про дотримання прав переселенців.

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив про припинення виплат пенсій 450 тисячам переселенцям після того, як відомство отримало списки СБУ із людьми, які не проживають постійно на території, підконтрольній уряду.

Міністр також заявляв, що відновлення соціальних виплат, в тому числі й пенсій, можливе лише після повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України.

Напередодні голова Комітету з прав людини Верховної Ради України Григорій Немиря обурився, що Павло Розенко та інші міністри Кабміну проігнорували розширене засідання комітету, де заслуховувалась виконання рекомендацій парламентських слухань про дотримання прав переселенців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter