Понад 300 українців попросили міжнародного захисту у Польщі минулого року

Дата: 20 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У 2020 році притулку у Польщі попросили загалом майже 3 тисячі іноземців. З них 317 осіб – громадяни України.

Про це повідомляє Польське радіо.

Фото: Укрінформ

За даними Управління з питань іноземців, торік клопотання про надання міжнародного захисту у Польщі подало майже удвічі менше осіб, ніж роком раніше. У 2020 році таких заяв надійшло від 2,8 тисячі осіб, а у 2019 році – від приблизно 4,1 тисячі.

За словами речника Управління з питань іноземців Якуба Дудзяка, у першій п’ятірці найчисельніше представлених країн походження іноземців були: Росія – 1283 осіб, Білорусь – 407 осіб, Україна – 317 осіб, Афганістан – 120 осіб і Таджикистан – 87 осіб.

Дудзяк підкреслив, що минулого року число іноземців, котрі просили статус біженця у країнах ЄС, зменшилося до найнижчого від 2013 року рівня.

За даними Європейського бюро підтримки надання притулку (EASO), торік міжнародний захист у країнах ЄС+, тобто у 28 країнах ЄС та у Норвегії і Швейцарії, попросило 461,3 тисячі іноземців. Це на 31 відсоток менше, ніж у 2019 році. Майже одна третя виданих рішень була позитивна.

Зменшення кількості клопотань пов’язане в основному із пандемією коронавірусу та введеними у багатьох державах обмеженнями на подорожі. Особливо це стосувалося заявників із країн, котрі можуть користуватися безвізовим рухом – на 36 відсотків менше справ, ніж у 2019 році.

Головними країнами походження іноземців, котрі зверталися за міжнародним захистом у країнах ЄС+, були: Сирія, Афганістан, Венесуела, Колумбія та Ірак.

Нагадаємо, що Рада Європи назвала українців однією з найбільш вразливих меншин, які стикаються з дискримінацією у Польщі.

Фото обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter