Понад половину українських біженців отримають роботу в Німеччині тільки через 10 років – дослідження

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Середній рівень зайнятості українських біженців у Німеччині сягне 55% тільки через 10 років інтеграції. Працевлаштування гальмує висока частка матерів-одиначок та поганий стан здоров’я.

Про це йдеться в дослідженні Інституту дослідження ринку праці та професій (IAB).

Фото: УНН

Так, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість громадян України в Німеччині зросла зі 156 тисяч до 1 мільйона 240 тисяч.

Частина біженців планує повернутися до України після завершення бойових дій, однак що довше триватиме війна, то більше людей розглядатимуть Німеччину як місце постійного проживання.

У звʼязку з цим у Німеччині обмірковують, що українських біженців потрібно інтегрувати в ринок праці, хоча це займе й не один рік. Так, згідно з дослідженням, рівень зайнятості українських біженців сягне 45% через п’ять років і 55% через десять років.

Головна відмінність між українськими біженцями та іншими мігрантами полягає в тому, що серед перших переважають жінки та діти. Вони також мають вищий середній вік та гірше здоров’я, зокрема через стрес. Водночас освітній рівень українських біженців у середньому вищий, ніж інших груп, що, своєю чергою, впливає на швидше засвоєння мови.

Також Інститут дослідження ринку праці та професій зауважує, що працевлаштуванню заважає вповільнення німецької економіки, хоча прогнозують, що ситуація може швидко покращитися, коли економіка відновиться через зростання демографії.

Нагадаємо, що українські біженці з посвідкою на проживання та роботою зможуть залишатись у Німеччині. Правова ситуація така, що проживання в цій країні не ставиться під сумнів, а працевлаштування веде до безпеки проживання.

Усього в Німеччині станом на кінець березня було зареєстровано 256 тисяч чоловіків призовного віку з українськими паспортами, які в’їхали до країни після 24 лютого 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter