Понад 500 учасників не завершили НМТ через тривалі повітряні тривоги – МОН

Дата: 26 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На основну сесію НМТ, яка відбулася в найбільших містах України та в 47 містах за кордоном, зареєструвалися 281 тисяча випускників. Більшість із них змогла відвідати екзаменаційні центри та скласти тестування, однак понад 500 учасників не завершили тестування через тривалі повітряні тривоги.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Фото: AFP

Офіційні результати НМТ за шкалою 100–200 балів зʼявляться до 28 червня в персональному електронному кабінеті вступника.

“Як і минулого року, процес тестування не був легким. Майже під час кожної сесії в якихось областях лунала повітряна тривога. Мій син також потрапив на таку зміну, тож приблизно дві години разом з іншими вступниками та інструкторами вони провели в укритті, згодом усе ж таки змогли закінчити тестування. Утім, на жаль, понад 500 учасників не завершили тестування через тривалі повітряні тривоги”, – розповів міністр.

Іншим викликом, як каже Лісовий, стали технічні проблеми, зокрема хакерські атаки росіян на українські сервери. Були учасники, які мали труднощі з входом у систему та збереженням результатів тестувань. Усе це було складним викликом для вступників, однак фахівці тимчасових екзаменаційних центрів надавали їм оперативну допомогу.

Були ситуації, які було неможливо виправити, тому вступники, які не склали або завершили тестування через об’єктивні причини, зокрема й тривалі повітряні тривоги, візьмуть участь у додатковій сесії тестування, що розпочнеться 11 липня.

Нині МОН спільно з Українським центром оцінювання якості освіти вже розглядає різні варіанти організації процесу наступного року, щоб запобігти ймовірним викликам (зокрема, й спробам списування).

“Щодо вступної кампанії – цьогоріч вона переважно здійснюватиметься дистанційно через електронні кабінети вступника, реєстрація яких розпочнеться вже 1 липня. Приймання заяв і документів від вступників триватиме з 19 до 31 липня”, – додав міністр.

Нагадаємо, що цього року Український центр оцінювання якості освіти зафіксував безпрецедентну кількість виявів недоброчесності вступників. Показово, що порушували правила як учасники, що складали національний мультипредметний тест в Україні, так і ті, що проходили тестування за кордоном. 

Читайте також: Мультипредметний тест для дітей з інвалідністю: чи враховує всі особливі потреби і чи реально його скласти біженцям за кордоном?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter