Понад 460 українських політв’язнів отримали по 100 тисяч допомоги від уряду за минулий рік

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У 2022 році в Україні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виплатило по 100 тисяч допомоги 462 українським політв’язням або їхнім родинам.

Про це повідомила пресслужба МінТОТ.

Фото з відкритих джерел

“Відповідні рішення для підтримки бранців кремля ухвалила Міжвідомча комісія при Мінреінтеграції. Загалом минулого року така державна грошова допомога була надана 462 громадянам України. Вони незаконно утримуються РФ чи окупаційною адміністрацією у зв’язку з їхньою громадською, професійною або політичною діяльністю”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що з-поміж 462 громадян, які отримали виплати, 70 кримських татар.

Щоб отримати таку допомогу, звільненим політв’язням або членам родини людини, яку РФ утримує зараз, треба звернутися до Мінреінтеграції. Алгоритм дій тут.

За даними Міністерства закордонних справ, станом на грудень 2022 року понад 140 громадян України були незаконно заарештовані РФ за політично мотивованими звинуваченнями. Наразі кількість політв’язнів продовжує зростати.

Нагадаємо, за інформацією Кримськотатарського ресурсного центру, кількість політв’язнів і переслідуваних у кримінальних справах у 2022 році в Криму досягла 266, з яких 189 – це представники кримськотатарського народу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter