Понад 4 мільйони українців отримали мільярд грошової допомоги від міжнародних організацій

Дата: 21 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштбного вторгнення вже 4,3 мільйона українців отримали грошову допомогу від різних агентств ООН та інших гуманітарних організацій. 

Про це повідомили в Кабміні. 

Жінка з дитиною у Львові. Фото: AP Photo / Bernat Armangue

Дані про виплати отримали з Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA). Загальна сума грошових виплат перевищила 1 мільярд доларів. 

Протягом останніх двох місяців міжнародні гуманітарні організації значно розширили програми грошових виплат, кажуть в уряді. Таку фінансову допомогу вже отримали більш ніж 100 тисяч людей на деокупованих територіях Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Водночас в OCHA, аналізуючи дані Міжнародної організації з міграції, не бачать нової масової хвилі переміщення через низькі температури та енергетичну кризу в найбільш постраждалих областях, як передбачалося. 

Із 25 листопада до 5 грудня Міжнародна організація з міграції провела одинадцятий раунд експрес-репрезентативної оцінки в Україні, щоб отримати інформацію про внутрішнє переміщення, а також оцінити потреби українців. Згідно з дослідженням, понад 785 тисяч людей планують залишитися та асимілюватись у своїх нових громадах.

Нагадаємо, що 12 мільйонів людей в Україні щодня відчувають гостру нестачу електроенергії або ж повну відсутність енергопостачання протягом кількох днів. 

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, цієї зими через проблеми, спричинені повномасштабним російським вторгненням, життя мільйонів українців опиниться на межі виживання. 

Фотографія обкладинки: Guillaume Binet / MYOP / Al Jazeera

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter