Понад 34 тисячі працівників підприємств уже забронювали через “Дію”

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Від моменту запуску послуги бронювання в “Дії” керівники українських підприємств забронювали вже понад 34 тисячі працівників.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час зустрічі з IT-кластерами.

Фото: KitSoft

“Одним із найбільших запитів від бізнесу була цифровізація бронювання. Цей сервіс уже майже тиждень працює на порталі “Дія”, за цей час керівники забронювали 34+ тисячі працівників. Послуга літає, все швидко, зручно й прозоро, а рішення триває близько години. Компанії подають заяви про бронювання співробітників та отримують відповідь щодо кожного працівника окремо. Сервіс виключає паперову тяганину та зайву бюрократію”, – підкреслив посадовець.

Крім того, за словами Федорова, одним з фокусів зустрічі була технологічна війна та залучення ІТ-сектору до розвитку інновацій.

“Айтівці своїми донатами активно допомагають закривати потреби фронту. Проте важливе завдання зараз – створити оборонні технології, які стануть асиметричною відповіддю для ворога. Цього можна досягти тільки через кооперацію військових та технологічного сектору”, – додав міністр. 

Також учасники зустрічі обговорили питання трансформації освіти. Зокрема, запуск “Мрії”, який відбудеться восени цього року, створення наглядових рад в університетах, нову систему державних грантів та розвиток Нової української школи. Бізнес готовий активно долучатися до трансформації сфери, адже від людського капіталу залежить їхнє масштабування й розвиток.

“З найближчих планів щодо розвитку Дія.Cіty – розширення кваліфікованих видів діяльності для виробників біонічних протезів. Зараз у Дія.Cіty працює майже 1 200 компаній. А це близько 75 тисяч спеціалістів. Надважливо постійно бути в діалозі з ІТ-спільнотою, адже це одна з головних галузей економіки країни. Частка ІТ у структурі експорту послуг залишилася найбільшою – 41%. Один айтівець, який працює, створює та зберігає майже три робочі місця в економіці”, – резюмував Федоров.

Нагадаємо, що в червні цього року на розгляд Верховної Ради подали законопроєкт №11331, у разі ухвалення якого в Україні запрацює так зване економічне бронювання.

Так, у разі схвалення законопроєкту можливість забронювати працівника отримає кожен субʼєкт господарювання, що сплачуватиме підвищений військовий збір у 20 тисяч гривень на місяць. Не працівник, а бізнес платитиме збір, тож керівники визначатимуть, хто для них найкритичніший. Водночас відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме Кабмін

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter