Понад 336 українських дітей отримали поранення унаслідок повномасштабного вторгнення РФ

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Щонайменше 176 українських дітей загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну, ще 336 – отримали поранення.
 
Про це станом на ранок 10 квітня повідомили в Офісі генпрокурора.
 
Джерело: https://www.instagram.com/ohmatdyt/

Наразі найбільше дітей постраждали у Донецькій — 108, Київській — 93, Харківській — 76, Чернігівській — 51, Миколаївській — 40, Луганській — 35, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, Сумській — 16, Житомирській областях — 15 та в Києві — 16.

“Під час фіксації воєнних злочинів, скоєних в населених пунктах Чернігівської області, які були звільнені від окупантів, встановлено, що 4 березня в селі в Ніжинському районі Чернігівської області 14-річний підліток з братом йшли до магазину та побачили, як окупанти його грабують. Хлопці почали тікати, і були розстріляні в спину військовослужбовцями РФ з автоматичної зброї. 14-річний хлопець загинув на місці, а його брат був поранений”, — йдеться у повідомленні.

8 квітня внаслідок обстрілу цивільного автомобіля на автодорозі поблизу селі Кар’єрне Бериславського району в Херсонській області отримали поранення троє дітей.

Також 8 квітня у селищі на Дніпропетровщині 3-річна дитина отримала мінно-вибухові травми внаслідок обстрілів військовослужбовцями РФ.

9 квітня через артилерійські обстріли житлового масиву міста Вугледар Донецької області отримала поранення 9-річна дитина.

Ці дані не остаточні, оскільки триває встановлення загиблих і поранених у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та вже звільнених територіях.

Крім того, внаслідок бомбардувань та обстрілів окупанти пошкодили 938 закладів освіти, з них 87 — зруйновано повністю.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter