Понад 330 тисяч українських дітей не можуть навчатись онлайн, бо не мають техніки

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

З більш як 1,9 мільйона українських дітей, які через повномасштабне російське вторгнення вимушені вчитися дистанційно, понад 330 тисяч не можуть отримувати знання онлайн, бо не мають необхідної техніки. 

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Ілюстраційне зображення. Фото: Фото: ЮНІСЕФ

Щоб розв’язати цю проблему, українські посадовці започаткували Коаліцію девайсів на базі Європейського банку реконструкції та розвитку в Лондоні. 

“Поки наші захисники на фронті воюють, зокрема за те, щоб діти вільно ходили до школи, ми маємо принаймні забезпечити можливість дистанційної освіти, попри війну. У масштабах цілої країни цього, напевне, не робив ніхто у світі. На сьогодні моя фундація за підтримки іноземних партнерів уже зібрала та передала близько 50 тисяч ноутбуків і планшетів учням та вчителям. Та, щоб закрити потребу, потрібно об’єднати більше ініціатив”, — зазначила перша леді Олена Зеленська

Понад 50 тисяч гаджетів передають у межах Коаліції девайсів від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Education Cannot Wait, Міністерства економіки та інновацій Литви та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Українські посадовці кажуть, що критична потреба ноутбуків становить понад 96 тисяч пристроїв для дітей та понад 29 тисяч для вчителів.

Нагадаємо, що через закриття шкіл та садочків, спричинені повномасштабним російським вторгненням, а також через побоювання щодо безпеки 8% опитаних матерів заявили про те, що їхні діти пропускають заняття.  

Онлайн навчаються найчастіше на прифронтових територіях, онлайн та змішано – на деокупованих та мешканці центру. 

Ті, хто відвідує школу онлайн, зазвичай користуються смартфонами. Також часто використовують ноутбук і значно рідше – планшет чи стаціонарний комп’ютер. Майже 40% тих, чиї діти користуються смартфоном як основним пристроєм для навчання онлайн, говорять про те, що цього бракує для повноцінного навчання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter