Понад 100 тисяч українських біженців у Німеччині знайшли постійну роботу

Дата: 17 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

За попередніми даними німецького Федерального агентства з питань зайнятості, 109 тисяч біженців з України отримали постійну роботу в Німеччині.

Про це пише видання “Bild”.

Фото: Today

У серпні, за даними Федерального агентства зайнятості, 109 тисяч українців було працевлаштовано з урахуванням соціальних відрахувань. 

Однак станом на 13 жовтня на обліку у Федеральному агентстві з питань зайнятості були зареєстровані 609 тисяч громадян України, зокрема 204 тисячі дітей.

Примітно також, що у жовтні інтеграційні курси відвідували 96 тисяч українців.

Крім того, у нерепрезентативному опитуванні, здійсненому мюнхенським Інститутом економічних досліджень (Ifo), з-поміж майже 1500 українських біженців п’ята частина заявила, що вони знайшли роботу. Понад половина заявили, що їхня кваліфікація вища, ніж вимагається для їхньої посади зараз.

“Бажання працювати серед українських біженців дуже високе”, – прокоментувала дослідниця Ifo Тетяна Панченко.

За даними Інституту економічних досліджень, більшість опитаних хочуть залишитися в Німеччині на найближчі два роки, а третина хотіли б повернутися в Україну.

Нагадаємо, що Берлін розширює тимчасовий притулок для біженців у колишньому аеропорту, щоб розмістити 3600 українських біженців, які рятуються від російських атак напередодні зими. Два колишніх термінали в аеропорту Тегель вже були відкриті для українських біженців навесні. Зараз уряд Берліна поспішає обладнати два великі намети з обігрівачами на льотному полі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter