Поміщеного до психлікарні кримчанина Сейтумерова змушували голосувати за поправки до Конституції РФ

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Кримчанина Сейтумера Сейтумерова, затриманого в межах так званої третьої бахчисарайської справи “Хізб ут-Тахрір”, змушували голосувати за поправки до Конституції РФ у психіатричній лікарні, куди його помістили насильно. 

Про це повідомляє “Кримська солідарність”. 

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Сейтумерова привезли зі слідчого ізолятора до психіатричної лікарні Сімферополя 25 червня для проходження примусової стаціонарної психіатричної експертизи.

“Наступного дня з ним почали спілкуватися лікарі. У п’ятницю принесли йому папір для того, щоб він висловив свою думку з приводу голосування щодо змін до конституції”, – розповів захисник.

Адвокат повідомив, що Сейтумеров відмовився від участі в голосуванні, з чим співробітники лікарні не погоджувались і наполягали на тому, щоб заарештований  переписав заяву.

“Він написав, що є політв’язнем, є кримським татарином і громадянином України. Не бажає брати участь у будь-яких голосуваннях, тим більше в голосуванні за виправлення щодо внесення змін до Конституції Російської Федерації. Це дуже сильно обурило співробітників психіатричної лікарні. Вони попросили його переписати цю заяву без зазначення того, що він є політв’язнем, що він є кримським татарином, але він категорично відмовився, вказавши на те, що у всіх заявах з моменту арешту він це вказує і вказуватиме і надалі”, – повідомив адвокат.

Нагадаємо, що Сейтумерова та ще чотирьох кримських татар російські силовики в Криму затримали в березні поточного року в межах так званої третьої бахчисарайської справи “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter