Помер 78-річний майданівець, якого побили беркутівці

Дата: 26 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Помер 78-річний активіст Євромайдану Микола Пасічник. Чоловіка жорстко побили у 2014 році під час Революції Гідності спецпризначенці. 

Про смерть активіста повідомила його адвокатка Марина Лиличенко. 

Я з дитинства не люблю сало. А от цей старший чоловік завжди при зустрічі дарував мені своє фірмове сало, яке пахло…

Опубліковано Marina Lilichenko Четвер, 26 березня 2020 р.

” Він був прекрасною людиною, з добрим серцем, з відчуттям справедливості. Був прикладом гідності, мудрості та людяності. Філософ і жартівник. От такого я запам’ятала Миколу Даниловича Пасічника. Мені дуже сумно, що ви не дочекалися своєї справедливості”, – написала вона.

Як відомо, у 2014 році Миколу Пасічника жорстоко побили беркутівці. Згодом у торбині чоловіка, де, за його словами, були тільки хліб та сало, силовики нібито виявили 7 коктейлів Молотова та звинуватили у організації масових заворушень та побитті беркутівців. Стаття передбачала позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.  Чоловіка відправили у СІЗО, а потім під домашній арешт. 

Після перемоги Євромайдану з Пасічника зняли обвинувачення, проте за побиття активіста нікого так і не покарали. Лише у 2018 році Генпрокуратура почала кримінальне провадження у цій справі. 

Нагадаємо, що на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter