“Полював” за обʼєктами СБУ та казав, що Миколаїв – російське місто: правоохоронці повідомили про підозру місцевому жителю

Дата: 08 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще одного ймовірного поплічника окупантів під час контрдиверсійних заходів на південному напрямку. Чоловік приховано збирав та передавав росіянам інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, залучених до оборони Миколаєва. 

Про це повідомила Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

Зібрану інформацію затриманий намагався передати росіянам через анонімний телеграм-канал, створений спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Окупанти “полювали” за точними координатами об’єктів СБУ, по яких планували завдати прицільного ракетного удару.

Співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали чоловіка на спробі передання інформації.

За даними слідства, підозрюваним виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення намагався вийти на агресора для співпраці з ним у війні проти України.

“Активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди, у тому числі заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував їх військові злочини, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст. Таким чином він потрапив у поле зору окупантів, які залучили його до збору розвідданих на користь російського угруповання, розташованого в захоплених районах півдня нашої держави”, – повідомляє СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами його підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за:

  • ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про скерування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів до України, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою передання такої інформації державі-агресору);
  • чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що в Миколаєві правоохоронці викрили жінку, яка збирала розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони в прифронтових районах Півдня України. Насамперед вона передавала інформацію щодо переміщення військової техніки ЗСУ, зокрема про місця дислокації повітряної військової техніки на території Миколаївської області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter