Польський журналіст перепросив перед ЛГБТ-людьми за дискримінаційні сюжети, які транслювалися на його телеканалі

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Журналіст польського державного мовника TVP Info Войцех Шелаг перепросив перед ЛГБТ-людьми за те, що його телеканал робив дискримінаційні сюжети про спільноту.

Про це пише The Guardian.

Войцех Шелаг. Фото: Nowa Trybuna Opolska Plus

Так, Шелаг запросив на шоу “Гість вечора” двох ЛГБТ-активістів – кінорежисера Бартоша Сташевського й трансгендерну жінку Маю Хебан.

Перш ніж розпочати шоу, Шелаг звернувся до глядачів з короткою промовою: “Упродовж років багато людей у Польщі зазнавали образ лише через те, що самі обрали, ким вони є й кого вони люблять. ЛГБТ – це не ідеологія, а люди: конкретні імена, обличчя, родина й друзі. Усі ці люди повинні сьогодні почути вибачення”

Він також звернувся до Сташевського й Хебан, перепросивши й перед ними

Згодом Сташевський опублікував пост у соцмережі Х, прокоментувавши цей випадок: “Уперше на польському телебаченні, після восьми років правління правого уряду, ЛГБТ+-активісти зʼявилися в прямому ефірі. Я сидів там і чув тремтячий голос журналіста. Він перепрошував за те, що в тій самій студії роками зображував ЛГБТ-людей як загрозу для польської нації. Я був зворушений. Вибачення – важлива частина примирення. Це Польща, за яку я хочу боротися”.

Впродовж останніх восьми років, у період правління в Польщі партії “Право і справедливість”, телеканал TVP часто транслював сюжети, спрямовані проти квір-спільноти. А лідер партії Ярослав Качинський регулярно ображав ЛГБТ-людей і звинувачував Західну Європу в “експорті чужих ідей до католицької Польщі”.

Крім того, у 2020 році президент Анджей Дуда сказав, що “ЛГБТ – це ідеологія, а не люди”.

Нагадаємо, що 2020 року в Польщі комісія сейму з етики оголосила догану міністрові освіти Пшемиславу Чарнеку за його слова про те, що ЛГБТ не рівні нормальним людям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter