Польська депутатка Аліція Щепанська звинуватила колегу в схилянні її до сексу з українським депутатом

Дата: 21 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Депутатка міської ради польського Кракова Аліція Щепанська звинуватила колегу Славомира Птешика в тому, що він нібито схиляв її до сексу з учасником візиту українських політиків.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Аліція Щепанська

Інцидент, за словами Щепанської, трапився 3 грудня, коли до міста приїздила офіційна делегація депутатів зі Львова. Тоді Птешик, який обіймає посаду заступника голови Краківської міської ради, натякнув, що жінка “платить за послуги натурою”, а потім публічно “заохочував” її до статевих стосунків з одним із неназваних українських депутатів. 

За даними українського Генконсульства в Кракові, 1–3 грудня в місті перебувала делегація, до якої входили, зокрема, депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Валерій Веремчук, Євген Кузик та Роман Грицевич

Птешик не заперечує, що розмова з Щепанською відбувалась, однак наполягає, що не схиляв її до сексу з українським колегою. 

“Щиро прошу вибачення в радниці Аліції Щепанської за те, що під час вечері з делегацією зі Львова я використав на її адресу невдалі висловлювання, які вона сприйняла як образу. Мені дуже шкода, що мої слова викликали у вас біль і жаль”,написав він у фейсбуку. 

Учасники візиту до Кракова. Фото: Генеральне консульство України в Кракові

Попри це 6 грудня Щепанська подала скаргу на Птешика, адже, з її слів, ситуація не є першою. Голова Краківської міської ради Домінік Яшковець уже передав її на розгляд дисциплінарної комісії, а ймовірного винуватця інциденту тимчасово відсторонив. За словами Яшковця, дисциплінарна комісія не має інструментів прямого покарання, але на основі її рішення посадовці можуть вимагати публічних вибачень та навіть звернутися до прокуратури.

Депутатка Щепанська прийняла вибачення колеги, однак наголосила, що вони не мають впливати на подальше рішення комісії. 

“Слова, з якими до мене звернувся Славомир Птешик, прозвучали на офіційній зустрічі, коли ми представляли Краків, і тому офіційно на шляху до букви закону вони повинні бути перевірені”, – сказала вона.

Нагадаємо, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас трохи менш ніж половина жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки, не зверталися по допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter