Полозову вдалося ознайомитися з матеріалами дослідчої перевірки у “справі Веджіє Кашка”

Дата: 02 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Російський адвокат Микола Полозов відвідав Слідчий комітет Росії в Сімферополі, де ознайомився з матеріалами дослідчої перевірки у “справі Веджіє Кашка”.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

“Мені вдалося частково ознайомитися з матеріалами дослідчої перевірки – це 200-сторінковий том, де містяться обставини затримання Веджіє Кашка аж до прізвищ співробітників “Центру Е”, ФСБ і Росгвардії. Однак у Слідкомі з мене взяли підписку про нерозголошення особистих даних цих співробітників. Крім того, там є судово-медична експертиза, яка проводилася з тілом Веджіє Кашка. Я не медик, але думаю, що в перспективі ми однозначно будемо замовляти альтернативну судмедекспертизу”, – розповів адвокат.

Напередодні підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя не задовольнив скаргу адвоката Миколи Полозова на бездіяльність слідчого Надії Балашової у “справі Веджіє Кашка”. У суді з’ясувалося, що захист все ж таки має можливість ознайомитися з матеріалами дослідчої перевірки.

Раніше Полозов заявляв, що Слідчий комітет Росії приховує від нього і родичів загиблої Веджіє Кашка результати судово-медичної експертизи за фактом смерті активістки.

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар – Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи.

Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини. Під час затримання російськими силовиками стало зле ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла.

Раніше повідомлялося, що у фігурантів цієї справи серйозні проблеми зі здоров’ям. У Дегерменджи – хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter