ФСБ досягла мети: Полозов не зможе захищати Умерова

Дата: 14 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

“Верховний суд Криму” розглянув апеляційну скаргу адвоката Миколи Полозова і залишив її без задоволення.

Як повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини в Криму, скарга подавалася на рішення судді Київського районного суду Сімферополя Віктора Можелянского, який дозволив слідчому ФСБ допитати адвоката Полозова як свідка у кримінальній справі стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

“Суддя” Юрій Латинін відмовив захисту в клопотанні про розгляд справи в присутності слідчого ФСБ Скрипки. Також в ході судового засідання адвокат Полозова Оксана Железняк звернула увагу “суду”, що терміни проведення слідства закінчилися ще в листопаді минулого року. З того часу вони не продовжувалися. Але цей аргумент “суддя” Латинін залишив без уваги. Відповідно до законів РФ участь Полозова в процесі в якості захисника неможливо.

Сам Ільмі Умеров це рішення зустрів спокійно, зазначивши, що “нейтралізація” Полозова ніяк не вплине на результат судового розгляду, “тому що на його землю прийшла країна, яка не дотримується норм права”.

Нагадаємо, раніше оперативники ФСБ затримали Миколу Полозова на виході з готелю і примусово доставили до слідчого, який намагався допитати його до розгляду апеляційної скарги. Як заявляв сам Полозов, він розцінює ці дії як спробу викрадення і як дії, спрямовані на виключення його участі як адвоката в судовому процесі у кримінальній справі стосовно Умерова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter