КМДА заявила про половину вакцинованого населення Києва: у МОЗ спростовують

Дата: 08 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що щепитися хоча б однією дозою вакцини проти коронавірусу встигла вже половина офіційної кількості жителів Києва.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КМДА. 

Водночас у МОЗ стверджують, що повністю вакцинованими є лише 23,27% офіційно зареєстрованих жителів столиці.

Центр вакцинації в Міжнародному виставковому центрі в Києві. Фото: КМДА

Щеплених обома дозами у КМДА налічили 46% загальної кількості вакцинованих. Станом на липень поточного року в Києві нараховували майже 3 мільйони жителів.

Щепитися в столиці можна на базі медичних закладів, у Центрі масової вакцинації на базі МВЦ, а деякі пункти відкривають у торговельних центрах та великих мережах маркетів. 

“Сьогодні можна обирати серед вакцин AstraZeneca, Comirnaty / Pfizer, Moderna (друга доза) та CoronaVac. Це має бути аргументом для тих, хто відкладав щеплення, віддаючи перевагу тому чи іншому препарату. Тож не зволікайте. Оберіть зручну для себе локацію та вакцинуйтеся!” – закликала директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Посадовиця зазначила, що всі мешканці України або іноземці, які мають посвідку на проживання, безвідмовно та безоплатно можуть вакцинуватися проти ковіду в Києві.

Фото: КМДА

“Усе, що для цього потрібно, – усвідомлення небезпеки, яку несе в собі це захворювання, та бажання її уникнути”, – додала Гінзбург.

Станом на 8 вересня за добу в Києві коронавірус виявили в 348 людей. Місто є лідером в Україні за кількістю нових випадків. 

Доступ до вакцинації в Україні відкрили всім охочим після 18 років. Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною та добровільною. 

Наразі першу дозу вакцини отримали понад 5,6 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічують понад 4,4 мільйона. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter