Більшість української молоді вважає своєю головною цінністю свободу

Дата: 22 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Одною з найважливіших цінностей 84% молодих українців назвали свободу. В той час як за цей варіант висловились 80% середнього покоління і 77% старшого. 

Про це свідчать результати загально українського дослідження “Права людини в Україні”.

Також серед пріоритетних прав молоді українці обрали право на життя (81%), право на освіту (61%), право самому розпоряджатись своєю долею (50,5%) та свободу думки, совісті і релігії (45%).

Цікаво, що серед опитаних українців у двох інших вікових категоріях – 30-54 років та 55 і більше – право на життя обрали 79% та 72% відповідно.

При цьому 71% молодих українців не брали участь в акціях протесту, більше – тільки громадяни віком понад 55 років.

Нагадаємо, що результати дослідження “Права людини в Україні” показали, що українська молодь менш схильна підтримувати дискримінацію різних меншин.

ДОВІДКА. Загальнонаціональне соціологічне дослідження “Права людини в Україні” було проведене з 22 жовтня по 6 листопада 2016 року Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва та фірмою “Юкрейніан соціолоджі сервіс” на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з Центром інформації про права людини і Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Усього було опитано 2002 респондентів на всій території України, крім окупованої частини Донбасу і Криму. Похибка не перевищує 2,2%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter