Політв’язню Месутову не надають медичної допомоги в російському СІЗО – адвокат

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У фігуранта алуштинської справи “Хізб ут-Тахрір” Руслана Месутова погіршився стан здоров’я. Йому не надають медичної допомоги в російському слідчому ізоляторі.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність” з посиланням на адвоката політв’язня Сіяра Панича.   

Захисник зазначив, що подав скаргу до управління Федеральної служби виконання покарань у Ростовській області Росії (ФСВП).

“28 вересня 2020 року мені стало відомо від інших підзахисних про те, що в Месутова Руслана Аметовича погіршився стан здоров’я у зв’язку з вивихом ноги. На сьогодні його тримають у СІЗО №1 міста Ростова-на-Дону. За цим фактом я надіслав скаргу, в якій зазначено, що в нього є хронічне захворювання спини, через яке він не може пересуватися, виходити на щоденні прогулянки. На неодноразову його вимогу надати йому належну медичну допомогу адміністрація СІЗО не реагувала. Наразі відповідь на мою скаргу я не отримав”, – сказав Сіяр Панич. 

Правозахисники просять небайдужих громадян писати політв’язням листи. Це можна зробити онлайн через проєкт громадського об’єднання “Кримська солідарність”. Поширте цю новину серед ваших друзів у соцмережах. 

Нагадаємо, російські силовики затримали після обшуків 10 червня 2019 року, зокрема, Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова, Руслана Нагаєва і Ленура Халілова. ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи відбуваються в межах кримінальної справи за ст. 205.5 (“Організація або участь у діяльності терористичної організації”) і стосуються релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”.

2 червня стало відомо, що фігурантів алуштинської справи “Хізб ут-Тахрір” незаконно етапували з Криму до СІЗО-1 російського Ростова-на-Дону. Наразі всіх фігурантів справи тримають у слідчому ізоляторі, а кримінальна справа перебуває на етапі судового розгляду.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав чотирьох фігурантів алуштинської справи “Хізб ут-Тахрір” політв’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter