Політв’язень Абдулганієв перебуває в спецблоці СІЗО – адвокат

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Один із фігурантів красногвардійської справи “Хізб ут-Тахрір” Ескандер Абдулганієв перебуває в спецблоці російського СІЗО в Ростові-на-Дону. Його адвокат Рустем Кямілєв планує поскаржитися на це в прокуратуру.

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Ескандер Абдулганієв

Також Абдулганієв скаржиться на умови утримання: його камера дуже маленька і задушлива, прийняти душ він може лише раз на тиждень протягом 10 хвилин.

“Вода з крана тече то холодна, то гаряча, також під час купання вимикають світло. Абдулганієв розповів, що в таких умовах дуже складно дотримуватися норм гігієни, через це його тіло вкрилося висипом. Він звернувся по допомогу до лікаря, дерматолог не діагностував серйозних проблем зі здоров’ям”, – йдеться в повідомленні активістів.

Нагадаємо, що в лютому 2019 року в будинках кримських татар у селищі Октябрське Красногвардійського району російські силовики провели обшуки. Пізніше в управління ФСБ Росії в Сімферополі відвезли Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова.

ФСБ Росії стверджує, що затримані жителі Красногвардійського району причетні до діяльності забороненої в Росії та на території анексованого нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону (Росія) 29 січня почав розглядати цю справу по суті. Напередодні суд у російському місті Власіха залишив під арештом усіх фігурантів красногвардійської справи в слідчому ізоляторі до 14 вересня.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав політв’язнями 11 кримських татар, яких російська влада переслідує з політичних мотивів через ненасильницьку реалізацію права на свободу совісті, віросповідання, об’єднання та мирні зібрання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter