Поліція затримала жительку Харківщини, яку підозрюють у вербуванні переселенців: люди працювали за їжу і спали в сараї

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Харківській області поліція заявила про викриття власниці фермерського господарства у Харківському районі, яку підозрюють у причетності до торгівлі людьми. Вона пропонувала внутрішньо переміщеним особам роботу з проживанням, однак не забезпечувала належних умов для тих, хто прийняв її пропозицію.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Харківській області.

Фото: Національна поліція України

Правоохоронці підозрюють, що жінка шукала людей, які потребували житла і роботи, на вокзалах та ринках Харківської області.

У справі фігурують троє постраждалих: 50-річна жінка та двоє чоловіків віком 59 і 56 років.

Фото: Національна поліція України

“Завербовані особи, які через військову агресію РФ були вимушені залишити свої домівки та не мали засобів для існування, легко погоджувались на пропозицію зловмисниці. Вона обіцяла нормований робочий день, заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування”, – розповіли у поліції.

Проте, потрапивши на ферму, люди виявляли, що їхні житлові умови не відповідали санітарним стандартам, а їжі було недостатньо навіть для мінімальних потреб.

Фото: Національна поліція України

Жінці висунули підозру у причетності до торгівлі людьми, за що їй загрожує від п’яти до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

У липні ZMINA писала, що з початку поточного року в Україні щонайменше 119 людей отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. Серед потерпілих більшість, а саме 66 – чоловіки, ще 44 жінки та 10 дітей. 

Нагадаємо, що на освітній платформі Prometheus створили безоплатний онлайн-курс “Торгівля людьми: як захистити себе та близьких”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter