Поліція затримала трьох мешканців Херсонщини, які тримали в рабстві два десятки людей

Дата: 23 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

На Херсонщині поліцейські викрили злочинну діяльність групи осіб, які займалися трудовою експлуатацією людей.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Троє чоловіків віком від 32 до 51 року впродовж тривалого часу утримували близько 20 людей та примушували їх безкоштовно працювати. Як наголосили в поліції, у трудове рабство переважно потрапляли громадяни, які опинилися в складних життєвих обставинах і не мали постійного місця проживання.

“Їм обіцяли гідні умови проживання та заробітну плату. Натомість за тяжку працю потерпілі грошей не отримували, на них постійно чинили психологічний тиск, фізичне насильство, іноді навіть позбавляли харчування”, – розповіли правоохоронці. 

Під час проведення спецоперації поліцейські визволили з трудового рабства чотирьох чоловіків та одну жінку. Всім їм надали медичну допомогу та скерували до реабілітаційного центру для безпритульних. Водночас за місцями проживання зловмисників оперативники провели шість обшуків і вилучили вісім мобільних телефонів та інші речові докази. 

Наразі поліцейські встановлюють інших осіб, які перебували в трудовому рабстві. Двом із трьох зловмисників повідомили про підозру в торгівлі людьми. У разі доведення провини їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, що за роки незалежності від торгівлі людьми постраждало майже 230 тисяч українців. Найчастіше жертвами сучасного рабства в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter