Поліція Київщини затримала суддю Ганну Білик, яка рік переховувалася від правосуддя

Дата: 19 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Поліція Київщини затримала суддю Броварського суду Ганну Білик, яка перебувала у розшуку майже рік у справі про хабарництво.

Про це повідомив керівник поліції області Андрій Нєбитов.

Джерело: фейсбук-сторінка Андрія Нєбитова

З його словами, свого часу необґрунтованість вироків Білик “відверто дивували суспільство і навіть її колег суддів”.

Перебуваючи під слідством за хабарництво з 2017 року, суддя встигла ухвалити велику кількість рішень іменем України”, — уточнив він.

Нєбитов згадав, на його думку, один із найгучніших епізодів у практиці Білик — зґвалтування 16-річної дівчини сироти. Екссуддя призначила двом затриманим у справі запобіжний захід у вигляді незначної застави, тож кривдники вийшли на волю.

Влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив Білик вирок — шість років позбавлення волі за хабарництво, в січні 2022-го Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтримала це рішення.

“Втім, війна дала змогу екссудді переховуватись і ухилятись від виконання покарання”, — повідомив очільник поліції Київської області.

Втікачку оголосили в розшук і знайшли засуджену, станом на 19 листопада 2022 року екссуддя перебувала в СІЗО. За рішенням суду, вона відбуватиме покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські правоохоронці викрили суддю із тимчасово окупованої Євпаторії, який сприяв депортації кримчан до Сибіру, а також колишнього працівника української митниці, який очолив окупаційну “податкову службу Херсонської області”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter