Поліція затримала активіста за перфоманс із кінським гноєм біля посольства Білорусі у Києві

Дата: 22 Травня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві під час спроби перекинути кілька мішків із кінським гноєм через паркан посольства Білорусі, українські правоохоронці затримали білоруського активіста Петра Маркелова.

Про це повідомляє телеграм-канал “Радіо Свобода — Білорусь“.

Чоловік з прапором Білорусі разом із двома однодумцями намагався перекинути через паркан посольства кілька мішків із гноєм, які вони привезли в синьому фургоні. Частину фекалій їм вдалося висипати під воротами, в цей момент співробітники Національної гвардії повалили Маркелова на землю і скували руки наручниками. Один з гвардійців заявив, що активіста депортують з України за порушення громадського порядку. 

За словами активіста, таким чином він намагався привернути увагу до подій в Білорусі та смерті політв’язня Вітольда Ашуркова у колонії. Петро Маркелов додав, що його акція протесту була спрямована не проти України, а проти білоруської влади.

 

Нагадаємо, 22 травня 50-річний білоруський політв’язень Вітольд Ашурок помер у колонії в Шклові Могильовської області. Його рідним сказали, що причиною смерті стала зупинка серця.

Фото обкладинки: “Радіо Свобода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter