Поліція вилучила підробних ліків від раку та гепатиту на 62 мільйони гривень

Дата: 13 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві та Київській області провели низку обшуків та вилучили підроблених ліків від раку, гепатиту В та інших тяжких захворювань. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Слідчі кажуть, що підробленням та збутом ліків займалося ціле злочинне угруповання, членами якого були й іноземці. 

Під час обшуків у них вилучили мобільні термінали, ноутбуки, банківські карти, чорнові записи, комплектувальні до лікарських засобів – наклейки голограм та QR-коду, приладдя для склеювання упаковок, незаповнені лікарські рецепти, 280 найменувань дорогих лікарських засобів іноземного виробництва – понад 16 тисяч упаковок.

“Також вилучено близько 300 тис. доларів США в різних валютах”, – розповідають слідчі. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Попередня сума підроблених ліків сягає 62 мільйонів гривень. 

Фігурантам провадження, відкритого за статтями щодо виготовлення, розповсюдження й переміщення через митний кордон контрафактних лікарських засобів, планують обрати запобіжні заходи. 

Нагадаємо, що торік есбівці викрили медиків Житомирського обласного онкологічного диспансеру, які змушували онкохворих купувати дорогі ліки в аптеках попри те, що медикаменти їм безплатно давала держава.

Медіа на Житомирщині вже неодноразово розповідали про те, як медики в регіоні змушують онкохворих купувати ліки. Так, у вересні 2020-го до редакції видання “20 хвилин” зверталася ціла група таких осіб. Людей, за їхніми словами, замість справжніх ліків змушували купувати “якусь невідому речовину”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter