Поліція відкрила скриньку для звернень щодо “груп смерті”

Дата: 12 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Кіберполіція відкрила електронну скриньку для звернень громадян, куди можна повідомити про “групи смерті” та інший небезпечний контент у мережі.

Про це повідомили на сайті департаменту. 

Фото: з відкритих джерел

Кіберполіція прийматиме звернення щодо небезпечних інтернет-спільнот або відеороликів, що містять заклики до дітей зловживати алкогольними напоями чи наркотичними речовинами, на адресу savechild@cyberpolice.gov.ua.

Окрім цього, про правопорушення можна повідомити за формою зворотного зв’язку на сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua. Для отримання консультації спеціаліста, інформації про стан розгляду звернення або роз’яснення щодо діяльності підрозділу правоохоронці порадили звертатися на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua або за телефоном 0 800 50 51 70 (понеділок – п’ятниця, з 9:00 до 18:00). 

Нагадаємо, що останнім часом в Україні сталося чимало смертей підлітків, у яких винуватять смертельні ігри. У лютні в Борці, що під Києвом, школярка померла після того, як випила разом з подругою 40 таблеток. У смерті дівчинки винуватили смертельну гру з тіктоку, однак фактчекери, які шукали відео із закликами вживати препарат за хештегами про смертельну гру, не знайшли їх.

Уперше про так звані групи смерті в Україні заговорили у 2016–2017 роках. Зазвичай діти, яких урятували від самогубства, розповідали, що реєструвались у спільнотах у російській соцмережі “Вконтакті” з цікавості, але коли хотіли вийти з гри, то їм надходили погрози та залякування. Вже цього року журналістка видання “Тиждень” провела в одній з “груп смерті” 10 днів та констатувала, що після заборони вконтакті смертельні квести перемістились у месенджер “Телеграм”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter