Поліція відкрила провадження за дописи Портнова про журналістів “Схем”

Дата: 07 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам “Радіо Свобода” з боку ексзаступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомляє Нацполіція. 

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за статтями про “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” та “погрози або насильство щодо журналіста”. 

“Слідчі розпочали розслідування за фактом висловлювань Андрія Портнова”, – розповіли у поліції. 

Згодом Портнов у своєму телеграм-каналі повідомив, що збирається подавати зустрічну заяву проти журналістів. 

“Я зареєструю у Національній поліції повністю симетричну заяву про своє кримінальне провадження щодо журналістів «Радіо Свобода» про незаконне стеження та перешкоджання професійній діяльності. Спочатку будемо доводити вашу заяву до маразму, а потім у цій же справі встановимо юридичні факти, які не дозволять вам у майбутньому безкарно займатися стеженням за людьми”,написав він, назвавши “Радіо Свобода” “одіозним” медіа. 

Як відомо, наприкінці жовтня колишній народний депутат та ексзаступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми», яка займається дослідженням його діяльності. Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. 

Президент «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних працівників проєкту «Схеми» та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова. Попри це 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов’язані із журналістами «Схем».

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути Андрія Портнова до відповідальності за погрози журналістам.

Згодом Портнов сказав, що сам «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна».

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter