Поліція відкрила провадження через вагітність 11-річної дівчинки на Закарпатті

Дата: 28 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція у Закарпатській області відкрила кримінальне провадження за фактом вагітності 11-річної дівчинки.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу НТН. 

Дівчинка на ім’я Біана потрапила до лікарні на 32-му тижні вагітності із загрозою викидня. Як з’ясувалось, на початку року її родина поїхала до Києва на заробітки: сортували сміття на сміттєзвалищі. Саме там тоді ще 10-річна Біана познайомилась з 14-річним хлопцем.

“Я його побачила, ми почали дружньо спілкуватись. Потім він почав до мене приходити, спілкуватись і так вийшло”, – розповідає вона.

Хлопець знає про стан дівчинки, однак його до неї не відпускають батьки. Біана мала навчатись у 6-му класі. 

Наразі, як запевняють медики, загроза викидня знята. Лікарі прогнозують, що народити дівчинка має наприкінці листопада чи на початку грудня. Їй, скоріш за все, робитимуть операцію.

“Йдеться про зґвалтування малолітньої дитиниі ч. 4 ст. 152. Наразі вже в рамках цього провадження ми встановлюватимемо, коли саме це сталося, та хто причетний. Виникатимуть питання й до батьків чи осіб, які виконували обов’язки по вихованню. 11 років – це ще малолітня дитина, і обов’язок виховувати та доглядати безпосередньо лежить на батьках “, – говорить речниця Нацполіції в області Ганна Дан

Якщо хлопця, якого підозрюють у зґвалтуванні, знайдуть, то йому загрожуєі Згідно з частиною другою статті 22 КК України особи, що вчинили злочини у віці від 14 до 16 років, підлягають кримінальній відповідальності, зокрема за зґвалтування ув’язнення терміном від 10 до 15 років.

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти них зросла на майже 20%. 

Минулого року Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді влада має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який в Україні становить 16 роківі Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter