Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на активістку під посольством Туреччини

Дата: 18 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом заподіяння легких тілесних ушкоджень активістці Ганні Цибі під час акції протесту біля посольства Туреччини.

Про це повідомила активістка Софія Лапіна на своїй сторінці у фейсбуку.

“Маленька перемога. Після двох акцій у вівторок – під МЗС та знову під посольством Туреччини – було відкрито кримінальне провадження відносно нападу на учасницю акції проти турецької агресії та на підтримку курдського народу Анну Цибу за ст. 125 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень)”, – написала Лапіна.

Маленька перемога.Тільки учора, після двох акцій у вівторок: під МЗС та знову під Посольством Туреччини, було відкрито…

Gepostet von Sofiia Lapina am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Як повідомляла ZMINA, 15 жовтня активісти провели акцію протесту під Міністерством зовнішніх справ України з вимогою відреагувати на інцидент, що трапився 11 жовтня під посольством Туреччини. Тоді з будівлі посольства вибігло двоє невідомих, які почали виривати  плакати та бити активістів, що протестували проти військових дій Анкари на півночі Сирії.

Попри заяву в поліцію про напад і заподіяння тілесних ушкоджень, зокрема саден обличчя, яку написала Циба, правоохоронці одразу не відкрили провадження і не надали потерпілій скерування на судово-медичну експертизу.  

Також під МЗС активісти вимагали розібратись із ситуацією, коли 9 жовтня в Одесі під час акції біля турецького Генконсульства затримали двох активістів.   

ZMINA звернулася з інформаційними запитами до Національної поліції України та до ГУ Нацполіції в Одеській області з приводу цих двох інцидентів і дій співробітників поліції. Наразі відповідь не надійшла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter