Поліція відкрила кримінальне провадження після акції під Офісом президента

Дата: 15 Серпня 2021
A+ A- Підписатися
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень правоохоронцям під час сутичок у суботу в Києві, біля Офісу президента.
 
Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у фейсбуці.
 
Джерело: “Радіо Свобода”

“За фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності, встановленої Законом”, – зазначив Монастирський.

Він нагадав, що для забезпечення безпеки як мітингувальників, так і правоохоронців ухвалили рішення проводити поверхневу перевірку на предмет відсутності зброї, вибухових пристроїв, легкозаймистих речовин тощо.

“Однак мітингарі відмовилися проходити таку перевірку, і замість того, щоб виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, в результаті чого 8 правоохоронців отримали травми та опіки”, – додав міністр і запевнив, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом президента.

Учора біля ОП виникли сутички між учасниками акції, оголошеної Національним корпусом, та поліцією, яка не пропустила учасників протесту на Банкову у зв’язку з тим, що вони відмовились пройти перевірку на вміст небезпечних предметів.

У МВС повідомили, що внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

Нагадаємо, після акції під ОП на журналіста видання “Букви” Олександра Кужельного скоїла напад група невідомих. Після акції, з якої він робив фоторепортаж, до Кужельного підійшла група чоловіків і стала вимагати, щоб він видалив фото, та погрожувати йому. Після цього журналіста повалили з ніг і почали бити.

За фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту поліція відкрила кримінальне провадження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter