Поліція в Гонконгу затримала майже 400 осіб під час “новорічного маршу”

Дата: 02 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Силовики в Гонконгу затримали щонайменше 400 осіб під час новорічної акції протесту.

Про це повідомляє CBS News.

Масова акція відбулася після нічних сутичок між поліцією та протестувальниками, в новорічну ніч, у густонаселеному торговельному районі Гонконгу. Активісти скандували відлік до Нового року та закликали людей продовжувати протест проти влади. Згодом вони підпалили барикади, а поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ та водяну гармату. Водночас, як зазначають журналісти, влада Гонконгу стверджує, що силовики розгортають мінімум необхідних сил для протистояння з демонстрантами. 

Нагадаємо, що антиурядові протести в Гонконзі продовжуються вже понад шість місяців. Люди почали виходити на вулиці в червні минулого року, адже їх обурили плани місцевої влади дозволити видавання ймовірних правопорушників і злочинців владі КНР, де декому могла загрожувати страта. У вересні з розгляду місцевого парламенту зняли законопроєкт про екстрадицію, проте масові заворушення не припинились. 

Наприкінці минулого року поліція Гонконгу почала штурм місцевого політехнічного університету, де перебували учасники антиурядових акцій протесту. Наразі протестувальники висунули п’ять вимог до влади: незалежне розслідування дій поліції, звільнення затриманих, відмова від визначення протестів як “бунту”, відставка очільниці Гонконгу Керрі Лем та обрання парламенту й лідера регіону за допомогою загального виборчого права.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter