Поліція Шотландії запустила кампанію проти сексуального насильства

Дата: 24 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Шотландська поліція запустила кампанію під назвою “Не будь тим хлопцем” (Don’t Be That Guy). Її головна мета пояснити, як певні дії, що можуть здатися незначними для чоловіків, насправді є частиною проблеми харасменту в бік жінок. 

Про це повідомляє The Gardian.

Фото з відкритих джерел

Серед таких дій  можуть бути свист услід, непрохані компліменти, неповажні звертання, пригощання обідом із надією на віддяку, довгі неприховані погляди в громадському транспорті.

Більшість хлопців не дивляться в дзеркало й не бачать проблеми. Але це дивиться нам в обличчя. Сексуальне насильство починається задовго до того, як ви думаєте, що це відбувається”, – ідеться в описі до відео.

“Тоді як поліція рекомендує жінкам “зупинити автобус” у відповідь на загрози насильства, цю кампанію справді вітають у сенсі ставлення та поведінки чоловіків. Також вона розповідає про те, що всі чоловіки можуть зробити, або притягнути один одного до відповідальності та запобігти насильству”, — сказала Андреа Саймон, директорка коаліції “Покінчити з насильством проти жінок”.

Перша міністерка Шотландії Нікола Стерджон також підтримала кампанію, назвавши її “могутньою і важливою”.

Я би попросила всіх чоловіків подивитися цей ролик, а потім заохочувати своїх синів, батьків, братів та друзів зробити те саме”, — наголосила Стерджон.

Зараз відео у твіттері переглянули близько 2,5 млн разів і ретвітнули понад 24,5 тисячі разів.

Нагадаємо, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас трохи менш ніж половина жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки, не зверталися по допомогу.

ZMINA зібрала поради експертів, юристів та правозахисників про те, як діяти й куди звертатись у разі сексуальних домагань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter