Поліція повідомила про підозру майже 200 окупантам за злочини, скоєні в Україні

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Майже 200 російським військовим у Національній поліції повідомили про підозру через порушення законів і звичаїв війни.
 
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на першого заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергія Пантелєєва.
 
Сергій Пантелєєв

Він розповів, що працівники відомства розслідують 7,5 тисячі кримінальних проваджень щодо скоєння на території України злочинів військовослужбовцями ЗС РФ.

З них більш як 5 тисяч кримінальних проваджень розслідуються за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Слідчі поліції повідомили про підозру майже 200 особам, які вчинили ці злочини й місцеперебування яких було встановлено. Відносно них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою”, – зазначив Пантелєєв.

За його словами, на звільнених від окупації територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Житомирської областей та окремих районів Миколаївщини залучено понад 300 слідчо-оперативних груп, які проводять збір, фіксацію та документування злочинів російських військових.

На цих територіях правоохоронці виявили понад тисячу тіл загиблих та замордованих мешканців. У поліції додають, що ця кількість не є остаточною.

Наразі триває робота з ідентифікації загиблих, проводяться розтини й упізнання. Після цього тіла загиблих передадуть родичам для поховання, зазначив посадовець.

Нагадаємо, що правоохоронцям вдалося встановити імена вже більш ніж 250 російських окупантів, які перебували на території Київської області та вчиняли злочини проти мирних громадян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter