Поліція шукає зниклого за загадкових обставин громадського активіста

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Києва оголосила в розшук зниклого керівника громадської організації “Дім милосердя” Олексія Кучапіна, який понад п’ять днів не виходить на зв’язок.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці відомства 21 липня.

За даними правоохоронців, слідчий відділ Деснянського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України з позначкою про зникнення безвісти.

Правоохоронці Києва розшукують чоловіка, який більше п’яти діб не виходить на зв’язокЧоловік повідомив рідним, що їде…

Опубліковано Поліція Києва Вівторок, 21 липня 2020 р.

Чоловік повідомив рідним, що їде в місто Дніпро, та до цього часу його місцезнаходження невідоме. До Деснянського управління поліції із заявою про зникнення киянина звернулася його дружина. Вона повідомила про те, що 16 липня її чоловік, Кучапін Олексій Юрійович, 1980 року народження, виїхав із дому на проспекті Лісовому в місто Дніпро та до теперішнього часу не повернувся“, – мовиться в повідомленні.

ГО “Дім милосердя” займається допомогою бездомним та малозабезпеченим людям. Водночас, як повідомив на своїй фейсбук-сторінці користувач отець Захарія Керстюк, останнім часом Олексій Кучапін також працював над розслідуванням випадків торгівлі людьми, зокрема дитячого рабства, а також розслідував шахрайські схеми привласнення квартир літніх людей.

Олексій не просто не вийшов на зв’язок, але дивним чином зник з усіх наших закритих волонтерських груп, де ми обговорюємо ситуацію навколо знедолених у нашій країні й допомогу бездомним. З усіх цих груп його номер був видалений. А самі телефони є поза зоною доступу“, – написав він.

Значит так (не знаю, как начать этот пост, переполняют эмоции, текут слёзы), – пропал наш друг и единомышленник, Алексей…

Опубліковано Захарією Керстюком Понеділок, 20 липня 2020 р.

Сайт “Дому милосердя” зараз дійсно технічно недоступний. Під час спроби зайти на нього з’являється інформація про проведення технічного обслуговування.

Підтвердження іншої інформації з якогось іншого джерела у видання ZMINA наразі немає.

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter