Поліція затримала підозрюваного в підпалі авто ексголови Коцюбинського

Дата: 16 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Поліція Київщини повідомила про затримання 35-річного раніше судимого киянина, підозрюваного в підпалі автівки в Коцюбинському.

Громадська активістка, колишня голова селища Ольга Матюшина підтвердила виданню ZMINA, що йдеться про розслідування справи щодо підпалу в січні цього року її машини.

Затримання підозрюваного в підпалі в Коцюбинському на Київщині. Фото Нацполіції

Зараз, за словами потерпілої, суд обирає підозрюваному запобіжний захід. 

Як зазначили також у поліції, правоохоронці провели обшуки й вилучили певні речові докази, які передали на  експертизу. 

Як раніше повідомляла ZMINA, у ніч на 27 січня 2020 року невідомі спалили авто громадської активістки, колишньої голови селища Коцюбинське Ольги Матюшиної, яка виступає за збереження Біличанського лісу і приєднання Коцюбинського до Києва.

Ольга Матюшина вважає те, що сталося, помстою за її попередню громадську діяльність і намаганням придушити активність інших людей у Коцюбинському через показове “покарання” когось відомого в селищі та регіоні.

За словами активістки, у грудні вона склала мандат депутатки селищної ради Коцюбинського та займалася особистими справами, дитиною і освітою (завершує навчання в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка), хоча іноді висловлювалась у соцмережах щодо проблем Коцюбинського.

Поліція Київщини повідомила про початок кримінального провадження за частиною 2 статті 194 (“Умисне знищення чи пошкодження майна”).

Ольга Матюшина – громадська активістка із селища Коцюбинське на Київщині, колишня голова селища (обрана у 2015 році). Виступала проти забудови Біличанського лісу, розташованого поблизу Коцюбинського і завдяки зусиллям активістів з 2014 року долученого до складу Голосіївського національного природного парку, та за приєднання селища до Києва (у липні 2020 року Верховна Рада відмовилася це робити). Через останнє частина місцевих депутатів звинувачувала Матюшину в тому, що вона начебто хоче відкрити доступ до Біличанського лісу столичним забудовникам. Дискредитаційні матеріали про Матюшину з’являлися на сайті “Правда Ірпеня”, де, як повідомляв Центр прав людини ZMINA, публікували також матеріали дискредитаційної кампанії проти головної редакторки сайту “Чесно” Ірини Федорів.

У 2016 році на Ольгу Матюшину та начальника УЖКГ “Біличі” Лесю Петрик-Єльникову вчинили напад, унаслідок якого остання зазнала струсу мозку і численних забоїв. У нападі на себе жінка звинуватила попередню владу Коцюбинського, корумпованість якої вона почала розкривати в УЖКГ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter