Невідомі напали на активістку та селищну голову Коцюбинського. Активістку сильно побили

Дата: 02 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

У Коцюбинському Київські області ввечері 31 жовтня невідомі напали на селищну голову Коцюбинського Ольгу Матюшину та активістку, заступника начальника УЖКГ “Біличі” Лесю Петрик-Єльникову. Остання дістала струс мозку і численні забої.

Про це пише у блозі на Українській правді журналістка Ірина Федорів.

“Вони поверталися з заходу після обговорення тарифів, на якому в Будинку культури депутатка КСР (Коцюбинської селищної ради) від Нових облич Людмила Узерчук сказала Лесі Петрик-Єльниковій прямо, що за те, що Єльникова пише в соцмережі, її треба бити. Єльникова жартома мені про це сказала, коли виходила з клубу. Тоді ми посміялися, бо думали, що Узерчук просто пожартувала. За 20 хвилин ми зрозуміли, що це не жарти”, – пише Федорів.

За її словами, Петрик-Єльникова поверталася додому з селищною головою (живуть практично в одному будинку). Раптом двоє невідомих вискочили ззаду на них. Матюшина встигла відбігти. Пощастило. Вона почала кричати і кликати на допомогу. В цей час Петрик-Єльникову повалили на землю (мати двох маленьких дітей, дружина АТОвця) її били ногами по голові, по руках, по тілу.

Після того, як прибігли люди, невідомі сіли в авто, номери якого запам’ятали очевидці, і поїхали.

Ірина Федорів нагадує, що історії з побиттями активістів трапляються у Коцюбинському регулярно і звинувачує міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який був поінформований про це, у бездіяльності.

“На минулому тижні в судовому коридорі привселюдно на моїх очах екс-депутат КСР Янович вдарив головою в ніс члена регламентної комісії облради Ігоря Домбровського. Він ушпиталений. Перелам носу зі зміщенням. Яновича не затримали. … У нас при дітях нападають на мам. У нас мам, які в руках тримають немовля, депутати можуть вдарити в грудну клітину”, – перераховує Федорів.

“Хто ви в цій історії, пане Аваков? Я вам скажу публічно. Співучасник. І я Вас публічно в цьому звинувачую. Я Вам публічно казала про те, що у нас під Києвом луплять людей і поліція працює точно не в інтересах громади. Що Ви зробили? Скільки Вам можна про це писати, щоб Ви приїхали і особисто підключилися, раз Ваші підлеглі нічого не роблять!?”, – звертається журналістка до міністра.

Вона нагадує, що влітку 2016 виповнився рік з того часу, коли у селищі відбулися масові побиття активістів невідомими, а винні досі не покарані.

“Я хочу знати коли посадять: Яновича за напад на Домбровського, знайдуть організаторів нападу на Єльникову і Матюшину. Коли за насилля відповість екс-депутат Батьківщини Валерій Пєший, який вдарив Інну Грищенко з малою дитиною на руках в груди”, – пише Федорів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter