Поліція не підтвердила інформацію про побиття нардепа Дубінського в СІЗО

Дата: 03 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці заявили, що за результатами перевірки факт нанесення тілесних ушкоджень народному депутату Олександру Дубінському в СІЗО не підтвердився.

Про це повідомила поліція Києва.

Олександр Дубінський на судовому засіданні в Печерському райсуді. Фото: Анна Самара/”Суспільне”

“Слідчо-оперативна група поліції Києва прибула до пенітенціарної установи для зʼясування обставин події. За результатами перевірки, судово-медичного дослідження інформація, викладена у повідомленні, не підтвердилась”, – заявили в поліції.

За словами адвоката Дубінського Руслана Гладкого, фото ушкоджень на тілі Дубінського неможливо було оприлюднити, оскільки на вході в СІЗО охоронці тимчасово забирають телефони у всіх відвідувачів.

Зі слів адвоката, у Дубінського нібито є синці під правим оком та на лівому вусі, а також гематома з лівого боку з переходом на спину. І ці ушкодження, мовляв, вказують на тріщину чи перелом ребра.

“Йому важко дихати, повертатися. Він може рухатися, але дуже-дуже тяжко. У нього болять усі внутрішні органи, болять ноги. Коротко кажучи, били так, щоб не залишалося слідів. Били по ногах, животу. Є ймовірність того, що пошкоджені навіть внутрішні органи”, – розповів Гладкий.

Адвокати вимагали негайного рішення, яке дозволило б перевести Дубінського до слідчого ізолятора СБУ для безпеки.

Нагадаємо, 2 грудня Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив, що там його побили. Про це повідомили його адвокати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter