Поліція назвала неправдою інформацію про тиск на засудженого разом зі Стерненком Демчука

Дата: 04 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Жодних слідчих дій із засудженим разом з одеським активістом Сергієм Стерненком Русланом Демчуком, який перебуває в Одеському слідчому ізоляторі, поліцейські не проводили. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Сергій Стерненко та Руслан Демчук. Фото: Думская

Напередодні до адвокатів Стерненка звернулися захисники Демчука, які розповіли про те, як 2 березня близько 11:00 невстановлені особи, які назвалися співробітниками управління поліції, відвідали їхнього підзахисного в Одеському СІЗО. Ці люди нібито вимагали від Демчука дати свідчення проти Стерненка, а за це обіцяли змінити запобіжний захід, вплинувши на прокурора.

“Інформація адвокатів щодо тиску поліцейських на засудженого Руслана Демчука не відповідає дійсності, адже поліцейські не проводили жодних слідчих дій в Одеському СІЗО. Поширена інформація є безпідставною і маніпулятивною”, – зазначили правоохоронці. 

Нагадаємо, що 23 лютого Приморський районний суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацію половини майна. 
 
Переслідування Стерненка, за словами правозахисників, викликає серйозні сумніви в справедливості розгляду, зокрема через недоброчесність судді, який раніше виправдав за п’яне керування голову Одеського окружного адміністративного суду та міліціонера, що катував людей.
 
Про упередженість дозволяють говорити й терміни розслідування та розгляду справи в суді, адже потерпілий цілих п’ять років не з’являвся на засідання і тільки в листопаді 2020 року нарешті прийшов, щоб дати свідчення в суді. Відбулося це на тлі можливого розвалу в суді іншої справи – щодо звинувачення Сергія Стерненка в “умисному вбивстві”, коли він смертельно поранив одного з двох чоловіків, які із застосуванням холодної зброї напали на активіста у 2018 році.
 
Після оголошення вироку Стерненку акції невдоволених переслідуванням активіста відбулися в низці міст, зокрема в Києві та Одесі. Мітингувальники серед іншого вимагають завершити в Україні судову реформу. 
 
Фотографія обкладинки: Думская 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter