Поліція доопрацьовує матеріали щодо обстрілів житлового комплексу в Ірпені, щоб відправити до МКС

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці готують для передання до Міжнародного кримінального суду кейс щодо обстрілу військовослужбовцями Росії одного з житлових кварталів в Ірпені.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелєєв.

Кейс стосується обстрілу житлового кварталу Rich Town.

В Ірпені правоохоронцям вдалося встановити хронологію всіх подій, що трапилися з 24 лютого. Саме по території вищезазначеного ЖК російські військові випустили першу міну калібру 82 мм. Стріляли вони з території Бучі. Раніше місцеві мешканці розповідали, що в районі розташування цього ЖК окупанти взяли в заручники близько 140 осіб, яких тримали близько тижня.

Мешканці ЖК ховались у підвалах та готували їжу на багаттях біля під’їздів. Під час розмов зі слідчими жоден з них не казав про те, щоб у районі були українські військові або члени територіальної оборони. 

“Збройні сили РФ, захопивши базу в Бучі за майже тисячі метрів звідти, щодня танками та артилерією стріляли по житловому кварталу”, – зазначив Пантелєєв. 

Схематичне зображення того, як обстрілювали російські військові ЖК Rich Town. Скриншот відео

Цей окремий кейс нині доопрацьовують, щоб через Офіс генерального прокурора передати до МКС: “Робота ще проводиться нашими слідчими. Над усіма кейсами працюють найдосвідченіші слідчі, експерти, криміналісти та прокурори”.

Загалом в Ірпені слідчі оглянули 269 тіл вбитих, опитали 117 мешканців, які лишалися там під час окупації, та встановили сім місць розстрілу людей. Всі тіла вже передали для проведення відповідних судових експертиз і встановлення причин загибелі. Після цього тіла передадуть родичам для поховання. 

Нагадаємо, що поліція вже повідомила про підозру майже 200 окупантам за злочини, скоєні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter