Поліціянта з Рівненщини оштрафували, бо для покращення показників він карав невинуватих людей

Дата: 21 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Березнівський районний суд на Рівненщині визнав винним у службовому підробленні місцевого поліціянта та оштрафував його на 34 тисячі гривень, також заборонивши рік обіймати державні посади. 

Увагу на вирок звернуло видання Zaxid.net.

Зупинка громадського транспорту у селі Зірне, на мешканку якого виписав фальшиві протоколи поліціянт. Фото: proficamp.blogspot.com

Справа стосувалась 2021 року. Тоді засуджений Тарас М. проводив планову перевірку щодо дотримання коронавірусних обмежень у селі Зірне. 

Колега поліціянта склав на місцеву жінку протокол за те, що не носила маску у громадському місці, однак засуджений наступного дня, отримавши персональні дані жінки, виписав щодо неї ще два протоколи – за паління у громадському місці та перебування напідпитку. Незаконні постанови він виносив не тільки щодо постраждалої, але й щодо іншого чоловіка, якого до цього вже нібито затримували за зберігання самогону. 

У вироку наголошують, що фальшиві протоколи поліціянт складав, щоб “штучно наростити показники своєї службової діяльності”. 

Засуджений уклав угоду зі слідством. Окрім штрафу та заборони на рік працювати у державних органах, він ще й має оплатити експертизу, що коштувала 8 тисяч гривень. 

Ситуації із притягненням невинуватих до відповідальності задля підвищення показників в Україні не нові. Журналісти Zaxid.net, наприклад, звернули увагу на ще один вирок поліціянту вже з Волині, який встиг скласти понад три десятки фальшивих протоколів. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабного російського вторгнення більшість українців була впевнена, що від насильства в поліції не застрахований ніхто

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter